Συνταγή για εύκολα και υγιεινά ρολάκια κανέλας χωρίς ζάχαρη!
2024-01-13
Εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ζουμερά και λαχταριστά ρολά κανέλας για το πιο απολαυστικό πρωινό.
Υλικά για ζύμη
- 200γρ αλεύρι ολικής για όλες της χρήσεις
- 1κ.σ μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1κ.σ ελαιόλαδο
- ½ φλ νερό
Υλικά για γέμιση
- 240 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
- ½ κ.γ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1-2 κ.σ ζεστό νερό
Υλικά για το γλάσο
- 2κ.σ μέλι
- ½ κ.γ κανέλα

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και αφού τα ανακατέψουμε καλά ανοίγουμε την ζύμη.
- Χτυπάμε τους χουρμάδες και την κανέλα στο μπλέντερ μαζί με 1-2 κ.σ ζεστό νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα και έπειτα το απλώνουμε στη ζύμη και τυλίγουμε, πιάνοντας από τις άκρες μέχρι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρολό.
- Κόβουμε σε τεμάχια με ένα μαχαίρι και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα ταψί για να μην φουσκώσουν. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα, ανάλογα με το φούρνο.
- Για το γλάσο θα χρειαστούμε μόνο να ανακατέψουμε τα δύο υλικά για να περιχύσουμε τα ρολάκια μόλις βγουν απ'το φούρνο.