Συνταγή για εύκολα και υγιεινά ρολάκια κανέλας χωρίς ζάχαρη!

2024-01-13

Εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ζουμερά και λαχταριστά ρολά κανέλας για το πιο απολαυστικό  πρωινό. 

Υλικά για ζύμη

  • 200γρ αλεύρι ολικής για όλες της χρήσεις
  • 1κ.σ μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ φλ νερό

Υλικά για γέμιση

  • 240 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
  • ½ κ.γ κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1-2 κ.σ ζεστό νερό

Υλικά για το γλάσο

  • 2κ.σ μέλι
  • ½ κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και αφού τα ανακατέψουμε καλά ανοίγουμε την ζύμη.
  • Χτυπάμε τους χουρμάδες και την κανέλα στο μπλέντερ μαζί με 1-2 κ.σ ζεστό νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα και έπειτα το απλώνουμε στη ζύμη και τυλίγουμε, πιάνοντας από τις άκρες μέχρι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρολό.
  • Κόβουμε σε τεμάχια με ένα μαχαίρι και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα ταψί για να μην φουσκώσουν. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα, ανάλογα με το φούρνο.
  • Για το γλάσο θα χρειαστούμε μόνο να ανακατέψουμε τα δύο υλικά για να περιχύσουμε τα ρολάκια μόλις βγουν απ'το φούρνο.